Skøn kirsebærlagkage

Den dygtige madblogger Frederikke Wærens kom med sit foreslag til, hvordan Skælskør Kirsebær kan bruges i en lækker dessert. Frederikke bagte en kage med kirsebær og chokoladebunde – en klassisk kombination, der findes i mange versioner. Desserten har masser af de søde, smagfulde, faste kirsebær i hovedrollen: Kirsebær i mascapone-flødecreme, lagt sammen med bunde smurt med en kirsebærpuré og til sidst pyntet med kirsebær og kirsebærsirup på toppen - MUMS!

INGREDIENSER

Kirsebærlagkage (til ca. 12 stykker):

Chokoladelagkagebunde:

6 æg

250 g sukker

2 spsk. vand

100 g hvedemel

50 g kartoffelmel

50 g god kakao

1 tsk. bagepulver

 

Kirsebærpuré og kirsebærsirup:

250 g søde danske kirsebær

Saften fra 1 lime

50 g rørsukker

 

Kirsebærcreme:

350 g søde danske kirsebær

1 spsk. flormelis

250 g (1 bæger) mascarpone

5 dl fløde

 

Pynt:

Ca. 250 g søde danske kirsebær, skyllede og tørrede

Høvlet mørk chokolade

 

FREMGANGSMÅDE

Chokoladelagkagebunde:

Pisk æg og sukker meget grundigt, til det er lyst og skummende. Tilsæt vandet. Bland de øvrige ingredienser sammen og sigt det ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen, brug en dejskraber. Fordel dejen i 4 smurte springforme eller lagkageforme på 23 cm i diameter. (Du kan også bage bundene i 2 forme og skære bundene igennem bagefter, sådan at du får 4).

Bag straks bundene ved 200°C i ca. 10 minutter.

 

Kirsebærpuré og kirsebærsirup:

Skyl, halvér og udsten kirsebærrene. Kom kirsebær, limesaft og rørsukker i en kasserolle og varm bærrene langsomt op, til de safter. Giv dem et kort opkog. Si saften fra (gem saften til kirsebærsirup!) og blend kirsebærrene til en grov puré med en stavblender. Stil kirsebærpureen på køl, indtil kagen skal samles.

Kom kirsebærsaften tilbage i kasserollen og kog den lidt ind, til den begynder at blive tykkere. Vær opmærksom på, at siruppen bliver endnu tykkere, når den køler af. Hæld kirsebærsiruppen i en lille flødekande og stil den til side, indtil kagen skal samles.

 

Kirsebærcreme:

Bland fløde og mascapone og pisk til skum. Skyl og tør kirsebærrene. Halvér og udsten dem og skær dem i lidt mindre stykker. Bland kirsebær og flormelis sammen og vend bærrene i skummen.

 

Sådan samler du kagen:

Smør ¼ af kirsebærpureen på den første lagkagebund og smør derefter ¼ af kirsebærcremen ovenpå. Fortsæt med den næste lagkagebund, kirsebærpuré og kirsebærcreme, indtil hele lagkagen er samlet. På det øverste lag kirsebærcreme pyntes der med hele kirsebær og høvlet chokolade. Hæld kirsebærsiruppen over kagen – den må gerne løbe lidt ned ad siderne. Servér lagkagen til en god kop eftermiddagskaffe eller som dessert.

Læs mere på Frederikkes blog her.