Opskrifter
Skøn kirsebærlagkage
Den dygtige madblogger Frederikke Wærens kom med sit foreslag til, hvordan Skælskør Kirsebær kan bruges i en lækker dessert. Frederikke bagte en kage med kirsebær og chokoladebunde – en klassisk kombination, der findes i mange versioner. Desserten har masser af de søde, smagfulde, faste kirsebær i hovedrollen: Kirsebær i mascapone-flødecreme, lagt sammen med bunde smurt med en kirsebærpuré og til sidst pyntet med kirsebær og kirsebærsirup på toppen - MUMS!
INGREDIENSER
Kirsebærlagkage (til ca. 12 stykker):
Chokoladelagkagebunde:
6 æg
250 g sukker
2 spsk. vand
100 g hvedemel
50 g kartoffelmel
50 g god kakao
1 tsk. bagepulver
Kirsebærpuré og kirsebærsirup:
250 g søde danske kirsebær
Saften fra 1 lime
50 g rørsukker
Kirsebærcreme:
350 g søde danske kirsebær
1 spsk. flormelis
250 g (1 bæger) mascarpone
5 dl fløde
Pynt:
Ca. 250 g søde danske kirsebær, skyllede og tørrede
Høvlet mørk chokolade
FREMGANGSMÅDE
Chokoladelagkagebunde:
Pisk æg og sukker meget grundigt, til det er lyst og skummende. Tilsæt vandet. Bland de øvrige ingredienser sammen og sigt det ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen, brug en dejskraber. Fordel dejen i 4 smurte springforme eller lagkageforme på 23 cm i diameter. (Du kan også bage bundene i 2 forme og skære bundene igennem bagefter, sådan at du får 4).
Bag straks bundene ved 200°C i ca. 10 minutter.
Kirsebærpuré og kirsebærsirup:
Skyl, halvér og udsten kirsebærrene. Kom kirsebær, limesaft og rørsukker i en kasserolle og varm bærrene langsomt op, til de safter. Giv dem et kort opkog. Si saften fra (gem saften til kirsebærsirup!) og blend kirsebærrene til en grov puré med en stavblender. Stil kirsebærpureen på køl, indtil kagen skal samles.
Kom kirsebærsaften tilbage i kasserollen og kog den lidt ind, til den begynder at blive tykkere. Vær opmærksom på, at siruppen bliver endnu tykkere, når den køler af. Hæld kirsebærsiruppen i en lille flødekande og stil den til side, indtil kagen skal samles.
Kirsebærcreme:
Bland fløde og mascapone og pisk til skum. Skyl og tør kirsebærrene. Halvér og udsten dem og skær dem i lidt mindre stykker. Bland kirsebær og flormelis sammen og vend bærrene i skummen.
Sådan samler du kagen:
Smør ¼ af kirsebærpureen på den første lagkagebund og smør derefter ¼ af kirsebærcremen ovenpå. Fortsæt med den næste lagkagebund, kirsebærpuré og kirsebærcreme, indtil hele lagkagen er samlet. På det øverste lag kirsebærcreme pyntes der med hele kirsebær og høvlet chokolade. Hæld kirsebærsiruppen over kagen – den må gerne løbe lidt ned ad siderne. Servér lagkagen til en god kop eftermiddagskaffe eller som dessert.
Læs mere på Frederikkes blog her.